GT-M38MPC GT-M38MPCT
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
DAOfood Plus® kapszula 60x
15.719 Ft
Menny.:db

DAOfood Plus® kapszula 60x

15.719 Ft
Menny.:db
Webáruházban megrendelve olcsóbb ez a termék, mint a patikában!

Leírás és Paraméterek

Mi az a hisztamin?

A hisztamin egy biogén amin, amely bizonyos élelmiszerekben más-más mértékben fordul elő. 1910 - ben Dale és Laidlaw fedezték fel és azonosították, mint az anafilaxiás sokk (az allergiás reakciók legsúlyosabb formája, mely életet veszélyeztető állapot) legfőbb kiváltója.

Mit jelent, az hogy biogén amin?

Biogén - az élő szervezet felépítésében, működésében résztvevő anyag. Amin - Nitrogént tartalmazó szerves vegyület.
Egészséges ember szervezete a táplálkozás során bejutó, vagy az ott felszabaduló hisztamint gyorsan közömbösíti, azonban azok esetében, akik nem rendelkeznek elegendő mennyiségű diamin oxidáz (DAO) és/vagy hisztamin - N - metiltranszferáz enzimmel, a hisztamin felszaporodása változatos formában jelentkező, sok esetben allergiához nagyon hasonló tüneteket okozhat.

A hisztamin négy különböző receptoron keresztül fejtheti ki hatását
 és ezek a receptorok más-más szervrendszerhez kötötten produkálják az eltérő panaszokat.

A központi idegrendszeren keresztül okozhat a hisztamin intolerancia fejfájást, émelygést, hányást, szédülést, a napi ébrenlét - alvás egyensúlyának felborulását.

A szív és érrendszeren keresztül kiválthat szívritmuszavart, alacsony, de akár magas vérnyomást is, ezen az útvonalon át is megvalósulhat a szédülés jellemző tünete és végső esetben a már korábban emlegetett anafilaxiás sokk is.

A bőrön, hisztamin intolerancia hatására megjelenhet tünetként csalánkiütés, ismeretlen eredetű piros folt, de akár indokolatlannak tűnő viszketés is.

Olyan emésztőszerv-rendszeri panaszok kiváltója lehet, mint a hasmenés, puffadás, hasi fájdalom.

A légzőrendszerben az orrdugulás, a nem szűnő orrfolyás, nehézlégzés, és a tüsszögés is utalhat hisztamin intoleranciára. 

A mindent IS okozhat a hisztamin intolerancia bekezdést, a fájdalmas menstruációval itt lezárjuk. A felsorolás azt a célt szolgálta, hogy nyilvánvalóvá váljék, a tünetek szerteágazóak és más egészségügyi problémával megegyezőek is lehetnek, ezért a diagnózis felállítása többnyire várat magára és korántsem az első kivizsgálásra javasolt feltételezés kategóriájába tartozik.

A népesség megközelítőleg egy százaléka lehet érintett eltérő mértékű hisztamin intoleranciában és a diagnosztizált páciensek nyolcvan százaléka középkorú.

Különböző folyamatok vezethetnek ennek az állapotnak a kialakulásához. Mint ahogy azt már korábban említettük, elsődleges ok lehet a fokozott hisztamin vagy hisztidin (egy aminosav mely szervezetünk számára bizonyos helyzetekben elengedhetetlenül szükséges, és fehérje tartalmú élelmiszerekkel biztosítjuk bevitelét. Szervezetünk hisztamint állít elő belőle.) bevitel, illetve a csökkent hisztamin lebontó kapacitás. A hisztamin lebontásáért felelős enzim, enzimek hiánya lehet genetikailag meghatározott, - eredendően, veleszületetten nincs elegendő belőle a szervezetben - vagy lehet szerzett.

A különböző gasztroenterológiai kórképek következtében a vékonybelet bélelő enterocitákban csökkenhet a DAO enzim termelés, illetve bizonyos gyógyszerek és az alkohol csökkenthetik a hisztamin lebontás mértékét.

A szerzett hisztamin intolerancia átmeneti, megfelelő diéta és enzimpótlás útján kezelhető és hosszútávon általában visszafordítható probléma.

DAO (Diamino-oxidáz) enzimet, C-vitamint és kvercetint tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

Nettó tömeg: 37,64 g

A DAOfood Plus® kapszula fő összetevője a 7%-ban DiAmino-Oxidáz (DAO) enzimet tartalmazó fehérjekivonat, bélben oldódó bevonatú pellet formájában. Quercetin tartalmú japánakác kivonatot és C-vitamint is tartalmaz.

Adagolás: napi 1x1 vagy 2x1 kapszula (abszolút max. napi 3 kapszula), 20 perccel étkezések előtt, kevés vízzel, egészben kell bevenni.

Összetevők: kapszula töltet: tömegnövelőszerek: mikrokristályos cellulóz, és hidroxi-propil-cellulóz; kvercetin 95% (japánakác bimbó kivonat 30:1 víz-etanol hígitás), L-aszkorbinsav (C-vitamin); fényezőanyag: etil-cellulóz; burgonyakeményítő; stabilizátor: hidroxipropil-metil-cellulóz; sertésveséből származó fehérjekivonat 7% Diamino-oxidáz (DAO) enzim tartalommal; stabilizátorok: nátrium-alginát, olajsav, zsírsavak magnézium sói; csomósodásgátló anyag: zsírsavak, nedvesítőszer: glicerin; csomósodást gátló anyagok:  magnézium-karbonát, dikalcium-foszfát; rizskeményítő; színezék: szulfitos-ammóniás karamell), növényi kapszulahéj: hidroxipropil-metil-cellulóz

Hatóanyag-tartalom

Megnevezés

1 kapszula

*NRV%/1 kapszula

3 kapszula

*NRV%/3 kapszula

Sertésveséből származó fehérje-kivonat

4,2 mg

**

12,6 mg

**

amelyből Diamino-oxidáz enzim

0,3 mg

**

0,9 mg

**

Közönséges Japánakác (Sophora Japonica L.) kivonat-amelyből kvercetin

42,1 mg

40 mg

**

126,3 mg

120 mg

**

C-Vitamin

20 mg

25%

60 mg

75%

*NRV%: a felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a.
** Az adott hatóanyagra vonatkozóan nincs meghatározva beviteli referencia érték.
1 kapszula DAO enzim tartalma: 22.000 HDU

Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantált, függően az egyén szervezetének hatóanyag felhasználásától.

A kép csak illusztráció, a termékleírást minden esetben olvassa el!